2011. január 2., vasárnap

Arról, aminek meg kellett történnie 2010-ben


Határidőnaplót ősidők óta vezetek. Ezért tudom, kit kellett felhívnom 1982-ben febr. 2-án, és mikor kellett leadni például a Kapudöngetők kéziratát 1989-ben. Amióta nem dolgozom (??), személyes bejegyzéseket írok a naptárba. Ilyeneket, hogy testvérem elutazik Prágába, időpontot kérni a szemészetre, darált húst venni a rakott káposztához stb.

Itt van előttem a 2010-es kicsi naptár, amiből kiderül, hogy

> januárban megfájdult a vállam,

> februárban megünnepeltük az unokáink születésnapját, és megismerkedtem Ágival. Igen, a mi Áginkkal, aki a közös blogot vezérli, J

> márciusban a nagyobbik unokám elutazott Hollandiába,

> áprilisban még jobban fájt a vállam,

> májusban vártuk, hogy kivirágozzék a cseresznyefa, valami kevés nyílt is rajta, de akkora esők estek, hogy a méhecskék elmaradtak,

> júniusban folyamatosan esett, még Medárdkor is. Ha Medárdkor esik, negyven napig esik, ezt mondja a népi időjós, és igaza volt. A cseresznyefa ágvégei megpenészedtek, a zöldborsó nem kelt ki, a japánbirs néhány virága egy éjjel lekonyult, a garázs előtt nagy gödör keletkezett. A szomszédot áthívtuk mint őslakost. Szerinte az eső kimosta az eredeti építkezéskor meszesgödörnek használt, és nem kellően tömedékelt gödröt. Mellesleg állandóan fájt a vállam, miközben

> júliusban folytatódott a gödörinvázió, ezúttal a garázs oldalfala dőlt meg. Egy helybeli munkás kitisztította a gödröt, és tizennégy vödör betont öntött a kövekkel, murvával töltött üregbe. A vállam már annyira fájt, hogy elmentem fürdőztetni Komáromba, de ez több ok miatt nagyon rosszul sikerült.

>Augusztusban visszajött a nagy unokám Hollandiából, a kisebbik levizsgázott autóvezetésből, ettől kezdve ő volt a család sofőrje (egy darabig).

> Szeptemberben végképp nem bírtam tovább, a háziorvos, a kuruzsló reumatológus, a jóindulatú traumatológus sikertelen kezelései után az orthopédushoz folyamodtam. Egyetlen injekcióval elmulasztotta az eddig nem szűnő fájdalmat, mozgáskorlátozottságot.

> Októberben a lakóház oldalában megerősíttettük a szigetelést, mert a pincébe befolyt a víz. Új betonvályút is csináltattunk az esővíz elvezetésére. Őrült nagy munkával a padlásra hőszigetelést építettünk - teljesen egyedi eljárással - ketten. Főleg persze az uram dolgozott.

> Novemberben kitaláltuk, hogy a dohos lenti falakat kvarclámpával kezeljük a gombásodás megszüntetésére. Néhányszor megismételtük, lényegesen jobb.

> December elején valami titkos megérzés folytán napi bejegyzéseket kezdtem írni. Hogy mi történt az elmúlt hónapban, elolvasható a deviáns blogomban.

5 megjegyzés:

Samu írta...

És mi volt az a csodaszer, amit az ortopéd orvos adott? Kiderült, hogy tulajdonképpen mitől fájt a vállad?

klaribodo írta...

Igen, Samu. A biceps egyik ina krónikus gyulladásban volt. Az ízületbe kaptam Diprophos injekciót.

s@só írta...

én nem határidőnaplót, hanem csak egy olyan falinaptárat vezetek évek óta, amibe bele tudom írni a dolgokat. A szülői, meg fogadó, és talán nehány kedves kis beíráson kívül mindenhol Ft végű számadatok voltak benne... úgyhogy ki is dobtam az egész évet, úgy ahogy volt....

klaribodo írta...

Sasó, forint végű itt minden, igazad van, hogy jobb nem emlegetni.

rhumel írta...

@akimoto: Itt, ebben a blogban legalább nem az...Kivétewl erősíti a szabályt:) Talán ezért is szeretünk itt lenni? Hála Áginak!